Start > Hästannonser > Annons

Gångarssto (PRE) för avel och promenadridning

Säljes av Linda Lernström 22 apr '18 11:18   Redigera, ta bort annonsen
874 besökare
Hästras:
Andalusier
Kön:
Sto
Född:
2004
Mankhöjd:
Större häst (166-255 cm)
Färg:
Brun
Bruksområden:
Avel, Dressyr
Pris:
55 000:-
Scheherazade (Sessan) är ett modernt PRE-sto född 2004 i Sverige.
Sessan har placeringar upp till MSVB och var bästa gångartssto vid PRE-championatet i Strömsholm 2011. Sessans pappa – Destino II – har tävlat svår dressyr och hennes mamma – Lebrijana XXII – har tävlat medelsvår dressyr och fälttävlan.

Sessan har tidigare fått en avkomma efter Danone II (hannoveranare) – Don Larson (part breed). Han tävlar idag MSVA/St George och var Sveriges tredje mest framgångsrika iberiska häst på dressyrbanorna 2017. Don Larson finns just nu hos Jan Brink för vidareutbildning.

Sessan söker ett varaktigt och kärleksfullt hem hos någon som vill ha en promenadhäst och som vill avla på henne då hon har högt avelsvärde. Gärna någon som kanske vill ta en part-breed-avkomma då detta varit framgångsrikt på henne. Anledningen till att hon säljs som promenadhäst är för att hon är något försvagad i sina bakknän sen hon 2010 bröt bärbensknölen på vänster sida. Detta är sedan länge läkt, och det är bra att hon hålls igång, men det är dags för henne att trappa ner från tävlingar och träningar för att hon ska hålla som avelssto.

Sessan är annars superenkel i all hantering, hon är enkel att lasta, sko, osv. Har inga olater.

För oss är ett bra hem det absolut viktigaste – att vi hittar någon som kan ta väl hand om denna pärla till häst. Vi vill att hon ska komma till ett stall där hon står uppstallad, ej lösdrift på grund av att hon inte kan ha fri tillgång på mat.

Viss utrustning medföljer.

Här finns en film i trav:
https://www.facebook.com/helena.savander.7/videos/10207135850889206/

Och galopp:
https://www.youtube.com/watch?v=yaR3XiXaOTA
Annonsör:
Linda Lernström
Telefon:
0709709555
Region:
Stockholm län
Ort:
Enebyberg