Start > Hästannonser > Annons

Häst för lättare ridning/skogsmulle

Säljes av amelia ahlgren 1 dec '17 09:11   Redigera, ta bort annonsen
1239 besökare
Hästras:
Varmblodstravare
Kön:
Sto
Född:
2008
Mankhöjd:
Mindre häst (149-165 cm)
Färg:
Brun
Bruksområden:
Övrigt
Pris:
4 000:-
Havana Moon, 9 årig sto, varmblodstravare, ca 165 cm i mankhöjd
u:Spotlite Lobell

Om henne:
Hanna som hon kallas är ett trevligt sto. Lätt hanterlig från marken. Går att sko, klippa, tvätta utan problem. Lastning har varit ett problem men de tränar vi på, det är inte omöjligt att lasta. Ridning är hon också trevlig. Kan hoppa till åt sidan någon gång i passet, sitter man bra i sadeln så åker man bara med och flyger inte av. Inget bockande, sparkat bakut 1 gång och kan lyfta lite med framhovarna om ryttaren är osäker. Annars trevlig häst med energi som gärna springer i skogen. Väldigt trevlig häst! Går barfota och klarar det bra.

Utbildningsnivå:
Tränad lite grund i frihetsdressyr och hästpsykologi. I ridningen så är det mer grunder som gas broms och styrning samt flytta för skänkel som funkar. Går inte riktigt i form än under ryttare men kommer göra med mer muskler. Tömkörd en del för muskelbygge. Jobbar i bra form. Körs ej. Van med barn, gräsklippare, traktorer, fyrhjuling, tåg, bilar.

Användningssätt:
Kan endast användas som skogsmulle, promenadridning eller lättare ridning. Ej hoppning. Inte galopp förrän hon har mer muskler och är starkare i kroppen. Endast gått 2 dagar i veckan just nu. Rör hon sig mer så blir hon lugnare i ridningen då det finns mycket energi.

Tidigare skador:
Efter lite forskning så har vi kommit fram till att hon har osteochondros. Den är ett tillväxt störning i skelettet. Länk nedan om osteochondros. Det betyder att hon har 2 bencystor i vänster bakben. Hon har en i knät och en i hasen. Även opererad som 1-2 åring för lösbenbit som hör ihop med störningen. Detta är anledningen till att hon endast kan gå till något lättare. Går att operera om man vill in en skruv så blir hon hållbarare till mer. https://www.agria.se/hast/artiklar/sjukdomar-och-skador/osteochondros-hos-hast/


Hon passar till den som bara vill rida kravlöst eller med lättare krav. Ha kul är det viktigaste.


Finns utrustning att köpa med som utprovad sadel eller få info om vilken sadel som passar henne. Även utetäcke och ridtäcke finns med hennes namn. Benskydd och hasskydd från back on track.

Hör gärna av er via mail eller sms som första kontakt.
Jag har inte super bråttom att sälja. Viktigt med rätt person som tar hänsyn till hennes tidigare skador.
Annonsör:
amelia ahlgren
Telefon:
0706230736
Region:
Örebro län
Ort:
hallsberg