Start > Hästannonser > Annons

D-ponnyvalack New Forest -01

Säljes av Marie 18 sep '17 00:29   Redigera, ta bort annonsen
718 besökare
Hästras:
New Forest
Kön:
Valack
Född:
2001
Mankhöjd:
D (141-148 cm)
Färg:
Isabell
Bruksområden:
Dressyr, Hopp, Allround
Pris:
Pris ej angivet
Zacko (Orchids Zygo)
e: Orchids Cestanii-Ralph
Holländsk import.
Trevlig och välskolad valack med mjuk och känslig personlighet.

Zacko är välutbildad och gör både skolor och byten, har tre trevliga gångarter och ett fint uttryck. Tidigare tävlad i både hoppning och dressyr.

Ridmässigt är han tämligen okomplicerad men känslig. Hans nya ryttare behöver vara lugn och trygg med egen balans. Du behöver kunna känna av då han spänner till och kunna parera detta. Han är trafiksäker, ej tittig eller rädd. Tycker om roliga upptåg, som badutflykter eller att fräsa fram i galopp längs en mjuk skogsstig. Lika fin att rida ut på som att trimma under ett dressyrpass på ridbanan. Kan ridas ut ensam eller i grupp.

På förfrågan från nuvarande ägare har vi under en tid arbetat med rehabilitering av denna ponny. När han kom till oss var han undfallande bland andra hästar, nästan omöjlig att fånga i hagen och kastade sig bakåt i panik om någon höjde handen för att klappa honom. Han var kort sagt en mycket olycklig ponny.

Genom en mjuk, trygg och konsekvent hantering har vi sakta börjat bygga upp hans förtroende för människor igen, och idag är vi en god bit på väg. Numera kommer han självmant fram i hagen och låter sig fångas utan att kasta sig i panik och han vågar ta för sig alltmer i flocken.

Zacko är genomsnäll, en mycket vänlig och godhjärtad varelse som aldrig skulle göra någon något ont. Att se en sådan ponny kasta sig bakåt i skräck för en höjd hand skär i hjärtat och vi är mycket måna om att han aldrig någonsin mer skall hamna i fel händer, missförstås och sargas för sin känslighet.

Zacko har kvalitéer för tävling i valfri disciplin, men han är en ponny som har haft det tufft och vi tror inte att tävling är det första mål du bör sätta upp med honom. Du bör vara beredd att ge honom en del tid och kärlek innan ni ger er ut på tävlingsbanorna.

Tänder nyligen kollade utan anmärkning, regelbundet genomgången av Equine Touchterapeut.

Provridning är ett måste då vi är mycket noga med att han hamnar hos en ryttare som passar honom.

Vi ser helst att du har referenser och vi vill att du berättar så utförligt som möjligt om dig/er och vad ni kan erbjuda Zacko, gärna via mail.

Fler bilder samt filmer kan ordnas.

Pris och villkor diskuteras med rätt person.
Annonsör:
Marie
Telefon:
0761188831
Region:
Jämtlands län
Ort:
Berg